Маловідомі факти про користь цибулі – ГАЙВОРОН СЬОГОДНІ

Маловідомі факти про користь цибулі

Як правило, цибуля є невід’ємною частиною нашої дієти. Цей овоч є інгредієнтом багатьох улюблених нами рецептів. Навряд чи для когось це стане великою новиною.

Історія цибулі в якості елемента живлення людини налічує понад 7000 років. Люди здавна розуміли, що цибуля здатна покращувати смак багатьох страв. Але чи знаєш ти, що крім цього цибуля приносить неоціненну користь нашому здоров’ю?

По-перше, цей овоч є багатим джерелом вітамінів С, В6, В1, К і Н. По-друге, цибуля відрізняється високим вмістом фолієвої кислоти, клітковини, сірки, флавоноїдів і таких важливих мінералів, як хром, магній, калій, фосфор і кальцій.

Експерти розповіли про 8 маловідомі факти користі цибулі.

1. Охороняє від утворення тромбів в крові

Крім флавоноїдів, цибуля містить таку речовину, як кверцетин. Останній є відмінним антикоагулянтом. Крім цього кверцетин:

Регулює рівень холестерину.
Заспокоює запальні процеси.
Є антиоксидантом.
Допомагає боротися з алергією.
Зміцнює серце.
Захищає органи травлення.
Перешкоджає тромбоутворення при згущенні крові.

2. Знижує рівень «поганого» холестерину і збільшує кількість «хорошого»

Як було зазначено вище, кверцетин не тільки перешкоджає утворенню тромбів, а й дозволяє регулювати рівень холестерину в крові.

Доведено, що цей компонент лука здатний знижувати кількість «поганого» холестерину в крові, стимулюючи при цьому виробництво «хорошого» холестерину.

Антиоксиданти кверцетину дозволяють нам уважно піклуватися про здоров’я нашого серця.

3. Перешкоджає розвитку пухлин

Вміщені в цибулі антиоксиданти добре відомі тим, що перешкоджають розвитку пухлин в тілі людини. Так, багато хто з антиоксидантів лука допомагають нам уникнути появи злоякісних пухлин.

Згідно з даними деяких досліджень, регулярне вживання цибулі знижує ризик захворювання такими видами раку, як:

Колоректальний рак.
Рак стравоходу.
Рак простати.
Рак шлунку.

4. Підвищує настрій і покращує сон

Цибуля містить велику кількість фолієвої кислоти. Завдяки цьому компоненту наш головний мозок отримує більшу кількість крові, а разом з нею кисню і різних важливих поживних речовин.

Також цибуля стимулює вироблення серотоніну і дофаміну в головному мозку людини.

Завдяки цьому наш настрій підвищується, а також поліпшуються якість сну і апетит.

5. Чи приносить користь волоссю і шкірі

Високий вміст вітаміну С в цибулі сприяє виробленню колагену, який необхідний для підтримки шкіри в тонусі.

Колаген сприяє регенерації клітин, зволожує нашу шкіру і робить її більш еластичною. В результаті наша шкіра стає м’якою і підтягнутою. Чи варто говорити про те, як важливо це для нашої краси.

Що стосується волосся, то і тут колаген відіграє важливу роль. Завдяки йому наше волосся стають міцними, об’ємними і набуває здорового блиску.

6. Стимулює виведення токсинів

Цибуля містить амінокислоти, які допомагають очищати наш організм від токсинів і шлаків.

Ці амінокислоти полегшують виведення таких важких металів, як свинець, кадмій і миш’як.

Завдяки цибулі наша печінка краще справляється з очищенням нашого організму від цих хімічних елементів.

Коли подібні токсини накопичуються в печінці, збільшується ризик розвитку різних захворювань. Цього можна уникнути, додавши в свій раціон більше їжі, стимулюючої очищення від токсинів.

З урахуванням вищезгаданого цибулю можна вважати одним з основних продуктів, на які потрібно звернути увагу.

7. Зміцнює здоров’я кишечника

Цибуля не тільки допомагає уникнути розвитку колоректального раку, але і приносить велику користь здоров’ю кишечника в цілому.

Інформація, що міститься в цьому овочі дієтична клітковина стимулює розмноження корисних для кишечника бактерій і захищає нас від діареї.

Але це ще не все! Така клітковина оберігає нас від виразки шлунка і кишечника. Як відомо, ці захворювання супроводжуються сильними болями.

8. Знижує рівень цукру в крові

Ще одна хороша новина для тих, хто хворіє на діабет або має знайомих, які страждають цим захворюванням.

Одним з містяться в цибулі мінералів є хром. Ця речовина допомагає регулювати рівень глюкози в крові.

Що стосується сірки, цей хімічний елемент стимулює вироблення інсуліну. Це цілющу властивість лука приносить користь не тільки діабетикам, але й здоровим людям.

Можна сміливо стверджувати, що корисні властивості цибулі незчисленні. Тому рекомендується якомога частіше використовувати цей овоч при приготуванні різних страв.

Цибуля принесе більше користі, якщо ви будете їсти її сирою. Варто пам’ятати про те, що з-за теплової обробки овочі втрачають частину своїх корисних властивостей.

Якщо у вас чутливий шлунок, рекомендується їсти цибулю в помірних кількостях. У таких людей зловживання цибулею може привести до підвищення кислотності і здуття живота.

ТАКОЖ ПОЧИТАЙТЕ ІНШІ НАДЗВИЧАЙНО ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ

Человек-синтол остался без «рук-базук»

Иранка сделала 50 пластических операций, чтобы выглядеть, как Анджелина Джоли но что-то пошло не так (ФОТО)

Непрекращающаяся эрекция захватила ирландскую деревушку

Китайский школьник похвастался трупом обезглавленной им матери перед друзьями

Ревнивая жена жестоко наказала любовницу мужа, напихав ей между ног жгучий перец

Никто не идеален: знаменитости, имеющие изъяны тела (ФОТО)

Мужчина изнасиловал, а затем и убил свою 3-недельную дочь

Дивні сексуальні практики – збочення чи природа?

Жінка застрягла у вікні, коли викидала свої фекалії під час побачення

Знаменитые женщины с пышной и натуральной грудью (ФОТО)

Эта девушка использовала Instagram, чтобы показать свою невероятную трансформацию

Супермаркет убрал с полок всю иностранную еду, чтобы высказать свое мнение относительно расизма

Самые ужасные эксперименты над людьми

В Колумбии заработал секс-курорт в формате “все включено”

Ученые приблизились к победе над смертельной болезнью

85-летняя модель: “Больше еды люблю только секс!”

Девушку заставили похудеть почти на 100 килограмм

Выбран самый красивый мужчина в мире

Крупнейший секс-скандал в истории США

Почему мужчины не хотят встречаться с полными женщинами

Leave a comment

Your email address will not be published.


*